Menu Close

Nedeljni horoskop od 4. do 10. marta 2024.

Ova sedmica će donijeti mnogo čarolije, već dugo najavljivane, i zaljubljivanje, ili barem sanjarenje o ljubavi, i nježna dobra djela mnogim znakovima zodijaka.

Naravno, treba obratiti pažnju i na određeni stupanj stvaranja iluzija u vezi te iste ljubavi. Moraćemo se prepustiti našoj intuiciji da nas vodi ove sedmice.

OVAN

Posao: Kada je posao u pitanju, Ovnovima se ove nedelje može naznačiti kraći poslovni put, koji možda neće biti previše inspirativan, ali takav je život. Postoji mogućnost da krajem nedelje dođe do razmjene oštrijih riječi s nadređenima, što oni možda neće očekivati od Ovnova.

U svakom slučaju, Ovnovi, imate dovoljno energije da završite svaki zadatak kvalitetno, pa stoga krajem ove i početkom iduće nedelje možete očekivati neku nagradu ili bar javnu pohvalu.

Ljubav: Ovnovi, prošle nedelje sam vas upozorila na mogućnost tajne ljubavi, koja, ako se desi, neće dugo ostati tajna. Ove nedelje moram posebno istaći tu mogućnost. Šanse da se ta ljubav konačno ostvari su velike, ali iz nekog razloga mora ostati tajna. Moguće je da je u pitanju neko s posla.

Ako nije ljubavni odnos u pitanju, moguće je da ćete doživjeti veće emotivno razočaranje ili spoznaju da vaš partner nije onakav kakvim ste ga smatrali. Ipak, bez obzira na sve, pristupat ćete emocijama s romantičarskim pristupom, nadahnuti idejom ljubavi uopće. Zauzeti Ovnovi, ne podležite čarima izuzetno privlačne i harizmatične osobe, jer tajna neće dugo ostati tajna.

Zdravlje: U ovoj nedelji nastavlja se apel da budete oprezni u saobraćaju i da izbjegavate brzu vožnju, što vam može biti sklonost.

Moguća je blaga depresija ili crne misli, pa izbjegavajte alkohol i imajte na umu da je ovo prolazno stanje.

BIK

Posao: Bikovi će se ovog tjedna posvetiti nekretninama, što će ih najviše zanimati. To može uključivati kupoprodaju ili uređenje prostora, čemu će Bikovi biti posebno skloni jer žele dodati notu ljepote i originalnosti.

Preuređenje doma ili radnog prostora potpuno će ih zauzeti, omogućavajući im da izraze svoju kreativnost. Također, moguće su i planove vezane uz kupovinu novog automobila.

Ljubav: Bikovima se može dogoditi da ovog tjedna malo pomiješaju ljubav i prijateljstvo, te da im bude teško razgraničiti granice između njih.

Unatoč lijepim aspektima ljubavi ovog tjedna, važno je upozorenje da će trajnu ljubav donijeti samo onima koji pristupaju odnosi s jasnoćom i iskrenošću. Jer, ove lijepe emocije mogu biti brzo ugrožene promjenom planeta ili aspekata, dok će stabilne veze opstati samo ako su od samog početka bile iskrene i čiste.

Zauzeti Bikovi, pazite da prijatelje ne stavljate ispred partnera, jer bi uskoro moglo doći do neugodnih preokreta, ostavljajući vas bez partnera i zbunjujući vaše prijatelje vašim postupcima.

Zdravlje: Bikovi ovog tjedna trebaju paziti na udove, ruke, noge i moguće slučajne ozljede, te posebno voditi računa o šakama i prstima.

Pokušajte smanjiti unos cigareta i alkohola ovog tjedna jer su vaši krvni sudovi malo opterećeni.

BLIZANCI

Posao: Blizanci, iskoristite ovu nedjelju do maksimuma jer već od 15.03. vaš vladar Merkur prelazi u znak Riba, što će biti izazovno zbog kvadrata s vašim znakom, a tu su i Sunce i Venera, stvarajući kvadrat s Marsom u vašem znaku. Od kraja nedjelje moglo bi biti dosta nejasnih situacija na poslu, stoga budite oprezni i odmah pitajte ako vam nešto nije jasno, nemojte prešutjeti.

Unatoč tome, vaš entuzijazam i radna volja su i dalje prisutni, te ste spremni uspješno odraditi sve što se od vas očekuje ovog tjedna.

Ljubav: Ljubav će biti malo “čudna” ovog tjedna za Blizance, budući da su oni znak jasnoće i racionalnosti, dok će ovaj tjedan biti gotovo nedefiniran u ljubavnim odnosima, što Blizancima možda neće odgovarati.

Moguće je da ćete biti iznenađeni nečijom reakcijom ili izlivom emocija, posebno od osobe koju ste smatrali samo kolegom ili prijateljem, što vam može izazvati nelagodu. 13.03. moguć je trenutak frustracije ili ljutnje zbog nečijih postupaka, ali brzo ćete se smiriti jer Blizanci nisu skloni dugotrajnom zadržavanju ljutnje.

Zdravlje: Zdravlje je dobro, ali nemojte žuriti, stići ćete na vrijeme. Mars u vašem znaku donosi vam puno energije, pa nema mjesta za brigu u vezi zdravlja.

Možda biste se mogli zainteresirati za bavljenje sportom ili razmišljati o inovacijama u svom pristupu zdravlju, uključujući promjene u prehrani.

RAK

Posao: Pred Rakovima je izuzetno pozitivna poslovna nedjelja, obilje entuzijazma, dobre volje i srdačnosti čini ih milinom za druženje. Naravno, gdje god da privlačite pažnju, uvijek će biti onih koji će vam zavidjeti, pa ni ova nedjelja neće biti izuzetak. Moglo bi biti tračeva iza vaših leđa, no dobra strana je što ćete to saznati i moći se suprotstaviti tim pričama.

Iako su Rakovi inače poznati po svojoj nježnosti i emotivnosti, ove nedjelje neće imati milosti kada saznaju da im netko radi iza leđa. Rakovi, mali savjet… iako to nikako ne trebate tolerirati, prazne priče uvijek ostaju samo prazne priče i ne mogu vam naštetiti, stoga nemojte to uzimati previše k srcu.

Ljubav: Ova nedjelja donosi Rakovima jedinstvene prilike u ljubavi koje trebaju maksimalno iskoristiti. Fantastične mogućnosti se otvaraju, a to može biti osoba povezana s inozemstvom, bilo da tamo radi ili često putuje.

Ta osoba može na prvi pogled djelovati tajanstveno i misteriozno, no zapravo je samo povučena u svoj unutarnji svijet romantike. Ovo može biti prava, jedinstvena ljubav koja se završava brakom – prepoznavanje na prvi pogled.

Zauzeti Rakovi trebaju obratiti pažnju da se ne zaljube u drugu osobu jer bi to moglo prouzročiti patnju, s obzirom da ne žele povrijediti partnera, ali ni se odreći nove ljubavi. Može biti prava filmska drama između ljubavi i razuma. U svakom slučaju, očekuje vas fontana emocija, ljubavi i romantike.

Zdravlje: Unatoč sjajnoj emotivnoj nedjelji, Rakovi, ne dopustite si upasti u malodušnost, depresiju ili manjak samopouzdanja. Energija vam je malo slabija, pa iskoristite ove dane da napunite baterije za buduće izazove.

Vitamini, voće, povrće, omiljena hrana, vedar film i dobra glazba vratit će vam pozitivnu, zdravu energiju.

LAV

Posao: Radna nedelja za Lavove i dalje nosi određenu dozu nervoze, što je razumljivo s obzirom na to da ovo stanje traje već neko vrijeme i neće nestati preko noći.

Unatoč tome, može se reći da Lavovi dobro napreduju na poslu, trude se i postižu svoje ciljeve. Bilo bi korisno da se Lav osloni na pomoć prijatelja ili čak odluči za zajednički rad s njima. Međutim, važno je da koriguje svoju potrebu za dominacijom u svakoj situaciji jer bi novi poslovni poduhvat, koji bi trebao biti partnerstvo, mogao biti ugrožen zbog Lavove prevelike želje da kontrolira sve.

Ljubav: Ljubavna situacija za Lavove ove nedelje je donekle zbunjujuća jer nisu navikli na takav intenzivan emotivni izazov kao što će se pojaviti. Osoba koja će se pojaviti u njihovom životu nosit će oreol misterioznosti, ali i potencijalne opasnosti koje se naslućuju. To može jako privući Lava, te je velika vjerovatnoća da će se upustiti u avanturu s tom osobom. Ipak, daljnji razvoj odnosa je neizvjestan jer ta osoba možda nije u potpunosti kompatibilna s Lavovim potrebama.

Unatoč tome što su Lavovi kraljevski znak, u životu se oprezno odnose prema onome što im je nepoznato i strano, stoga će ova situacija vjerojatno ostati samo avantura.

Zauzeti Lavovi trebaju obratiti pažnju na tajne veze, kako vlastite tako i partnerove.

Zdravlje: Lavovi, već neko vrijeme ste pod stresom, pa je krajnje vrijeme da obavite dobar sistematski pregled i prekontrolirate svoje zdravstveno stanje.

Srce, krvni pritisak i razina šećera u krvi su nešto na što posebno trebate obratiti pažnju jer se u sljedećem mjesecu situacija može samo pogoršati, a ne poboljšati.

DEVICA

Posao: Device, kada je ova poslovna nedelja u pitanju mnogo toga će vas iritirati, počevši od toga što vas neko konstantno ubrzava da završite neki posao, pa sve do glasina o vama koje su već počele da dolaze do vas, i stvaraju vam neprijatnosti do te mere, da je pucanje neminovno, kao i otvorena konfrontacija sa osobama koje te glasine šire.

Ipak u svemu imajte mere, jer se u jednom trenutku stvari mogu izmaći kontroli i možete da kažete i više od onog što ste mislili i želeli da kažete. Ipak, posle ovog “velikog raščišćavanja” biće vam lakše da se vratite svojim svakodnevnim radnim obavezama i završavate ih u miru.

Ljubav: Ljubav je za Device u ovoj nedelji i tu i nije, ima strasti, i privlačenja, ali istovremeno se i javlja osećaj ne dozvoliti osobi koja vam se približava da ukrade previše od vašeg srca. Sumnjate u njenu iskrenost, sve vam se čini previše idealno da bi bilo stvarno. Nekada će vam se učiniti da ova osoba pred vama glumi žrtvu samo da bi pridobila vašu pažnju, a da u stvarnosti nije ni malo naivna. Ali bez obzira na sve to, privlačnost je ogromna, jer vi, tako racionalni, nailazite na totalnu suprotnost sebi…dani pred nama pokazaće kuda će ovo odvesti.

Device u braku, neka obrate pažnju na partnera, jer već duže sumnjaju da nešto krije od njih i tu su verovatno u pravu.

Zdravlje: Device ove nedelje mogu imati problema sa zubima, i kostima uopšte. Predupredite problem, idite kod zubara.

VAGA

Posao: Pred Vagama je jedna lepa, opuštena radna nedelja, što nikako ne znači da Vage neće imati posla. Imaće dosta posla, ali će mu pristupati drugačije, sa mnogo više elana i lakoće, pa će se i sam posao brže odradjivati. Kolege će biti tu da pomognu, da daju savet, pa poslušajte ih, mogu vam zaista olakšati mnogo toga svojim iskustvom.

Ono čega treba da se čuvate kada je posao u pitanju je da se ne upuštate ni u kakve “klanove”. Jednostavno, ostanite svoji.

Ljubav: Kada je ljubav u pitanju, Vage će se u ovoj nedelji naći u iskušenju da udju u neki flert,ili aferu na poslu, a to im nije preporučljivo, i čak može biti kontraproduktivno. Ako bismo merili šta Vage mogu dobiti, a šta izgubiti ovim odnosom, sigurno je gubitak veći. Osoba koja se pojavljuje jeste privlačna, ali je i suviše nedefinisana za Vagu, pa bi pre ili kasnije došlo do razlaza.

Ovo jeste nedelja ljubavi, ali moramo biti svesni da se ne pretvara svaka ljubav u brak ili nešto trajno. U ovom slučaju, sve će ostati na nivou flerta. Što se Vaga tiče, njihovo vreme za ljubav tek dolazi, zato ne žurite.

Zauzete Vage, ne bi trebalo da ulaze u flert na poslu, partner će ih otkriti.

Zdravlje: Ove nedelje kod Vaga zdravlje je dobro, neka povedu računa samo o zadržavanju vode u telu. Unos dosta tečnosti, čićenje bubrega sveže cedjenim sokovima je više nego preporučljivo.

ŠKORPIJA

Posao: Škorpijama se i ove nedelje na poslu nastavlja isti trend kao i prethodnih nedelja, ali će međuljudski odnosi biti mnogo bolji nego inače. Za Škorpije ovo je izuzetno važno jer, iako imaju jaku prirodu, ipak su osetljivi ljudi koji cene podršku i lepe reči od drugih.

Finansijske brige mogu donekle mučiti Škorpije ove nedelje, ali isto tako postoji mogućnost da se neko finansijsko pitanje reši na pozitivan način.

Ljubav: Škorpije su ove nedelje potpuno opijene ljubavlju, pa zato malo prostora ostaje za razmišljanje o poslu. Baš kao i kod Rakova, i kod Škorpija može se javiti prava, velika ljubav – ona koju su čekale celog života. Ovo je instant prepoznavanje, gdje možete čitati misli jedno drugome, riječi i objašnjenja nisu ni potrebni. Čini se kao da se prepoznajete iz prethodnih života.

Uživajte u ljubavi, dragi Škorpije, nakon teškog perioda zaslužili ste da vas obasja sunce ljubavi. Škorpije koje su već u vezi mogu se naći na životnoj prekretnici jer ova ljubav ih može odvući daleko, do te mjere da su spremne srušiti sve kako bi ostvarile ljubav s tom osobom.

Zdravlje: Zdravlje bi trebalo biti dobro, ali Škorpije trebaju pripaziti na stres. Ljubav, iako donosi mnogo ljepote, može uzrokovati i stres, posebno kod već zauzetih Škorpija. Počinje se javljati osjećaj posesivnosti i ljubomore, jer Škorpija želi sačuvati tu osobu po svaku cijenu.

STRELAC

Posao: Nažalost, Strelčevi se suočavaju s nedaćama koje su započele prošle nedelje, a nastavljaju se i ove. To ih čini zbunjenima i obeshrabrenima, a imaju osjećaj da su razočarali svog nadređenog nekim propustom na poslu.

Ako ste nadređeni, mogli biste imati problema sa svojim zaposlenicima jer vaša očekivanja možda neće biti u skladu s njihovim stvarnim mogućnostima, što vas može razočarati, ali ne i naljutiti.

Ljubav: Ni u ljubavi Strelcima nije sve bajno, ali događaju se zanimljive stvari. Na nekim obiteljskim okupljanjima ili posjetima rodbini, možete upoznati izuzetno intrigantnu osobu, privlačnu i harizmatičnu, što se može pretvoriti u ljubavnu vezu koja će trajati, pod uvjetom da prevladate početne nesuglasice poput ljubomore i posesivnosti. Strelčevi mogu pronaći mnogo zajedničkih točaka s ovom osobom, iako to na prvi pogled možda ne izgleda tako.

Ipak, bit će puno previranja, barem na početku, dok se ne usklade obostrane vrijednosti.

Zauzeti Strelčevi mogu se suočiti s nizom konfrontacija u braku ili s dugotrajnim partnerom, često oko sitnica koje izgledaju kao da partner pokušava od muhe napraviti slona. Oprostite mu, ovo raspoloženje neće dugo trajati.

Zdravlje: Općenito, zdravlje Strelaca je dobro ove nedelje, i ne bi trebali previše brinuti zbog toga, osim možda ako ne unesu više tekućine u svoj organizam. To je preporuka za Strelce već nekoliko nedelja unazad, a vrijedi i za ovu. Pijte više tečnosti, uzimajte vitamine i odmorite se.

JARAC

Posao: Jarčevima će posao ovog tjedna ići zaista dobro, iako to možda mogu zahvaliti svojoj metodičnoj i odgovornoj prirodi više nego zvijezdama. Jer da je po zvijezdama samo, Jarac bi se ovog tjedna mučio. Istina je da elan, radna volja i energija postoje, ali okruženje na poslu nije baš sjajno. Ipak, Jarčevi se ne osvrću mnogo na to; rade svoj posao u tišini i ne osvrću se na druge.

Mogući su manji sukobi s kolegama, ili ako je Jarac na rukovodećoj ili direktorskoj poziciji, s podređenima. Rasprave su moguće, ali nakon njih barem će situacija biti jasnija.

Ljubav: Kada je riječ o ljubavi, Jarac se suočava s nečim drugačijim. Vrlo je vjerojatno da će upoznati nekoga posebnog, poput svjetskog putnika, putem društvenih mreža ili tijekom kratkog putovanja. Iako Jarac neće odmah pokloniti povjerenje ovoj priči, postepeno se razvija čvrsta i stabilna ljubavna veza koja može biti ozakonjena jednog dana.

Osoba koju Jarac upoznaje je svestrana, zainteresirana za druge kulture i istraživanje drugih zemalja i predjela, a Jarac se već izgubio u njezinim očima dubokim kao more…

Zauzeti Jarčevi će biti iskušeni da uđu u tajnu vezu, ali ih osjećaj odgovornosti i lojalnosti sprečava u tome.

Zdravlje: Što se zdravlja tiče, Jarčevi moraju pripaziti ovog tjedna na probavu, pratiti svoju prehranu i unos tekućine.

Mogući su problemi s probavom i bolovi u želucu, kao posljedica nepravilne i neuredne prehrane.

VODOLIJA

Posao: Ova sedmica je poslovno za Vodolije daleko bolja od prehothodnih. Stres se smanjio, tenzija se smanjila, i Vodolije imaju nove poslovne ideje na horizontu, ali ih neće odmah realizovati, već će sačekati neko vreme, kada one budu smatrale da je to povoljan momenat.

Vodolija koja je inače veliki humanista, naći će se u jednom trenutku usred meteža na poslu, pokušavajući da pomire zavadjene strane svojih kolega i sve su šanse da će u tome i uspeti. Ipak, savet Vodolijama je da se ne mešaju previše u probleme koje se ne tiču njih lično, da eventualno ne bi izvukle deblji kraj.

Ljubav: Kod Vodolija ova nedelja u ljubavi mirna, pa ako i dodje do neočekivanog, lepog ljubavnog susreta, i pored velike i čarobne privlačnosti, teško da ova priča može da donese neku trajnost i bude više od trenutnog zanosa. Tu može doći i do nekog razočarenja, neko je ispao ipak manje od onoga što se očekivalo, što se sa Venerom u konjkukciji sa Neptunom i može očekivati. Ako se upoznajete sa nekim,

Vodolije, nemojte odmah idealisati tu osobu, već dobro se potrudite da je upoznate, da biste utvrdili da princ/princeza iz bajke na kraju ne ispadnu samo jedno veliko razočarenje. Kao i kod Vaga, i kod Vodolija, pravo vreme za ljubav se tek sprema.

Zdravlje: Vodolije dosta dobro stoje sa zdravljem ove nedelje, ne daju se, ali ipak, morale bi da prekontrolišu svoje vitalne organe, na prvom mestu srce i pluća, jer može se desiti da stresovi koji su prethodni period bez milosti udarali po Vodolijama, sada uzimaju danak.

Zato ako primetite bilo kakve smetnje kod navedenih organa, odmah kod doktora.

RIBE

Posao: Može se reći da su Ribe ove nedelje zainteresovane za sve drugo, samo ne za posao. Bukvalno su u oblacima. I to već neko vreme traje. Upozorenje za Ribe kada je posao u pitanju je da drugi neće imati razumevanja za vaše emotivne dogadjaje, romanse i sanjarenja na poslu.

Posao trpi i niko drugi neće odraditi vaš deo. To će i usloviti jednu žešću raspravu na poslu, jer jednoj osobi na poslu je dosta da odradjuje i vaš deo. Nemojte biti začudjeni, nego ne mešajte poslovno i privatno, i latite se posla što pre, dok posledice vašeg nerada ne postanu ozbiljne.

Ljubav: Kao i prošle nedelje, ovo je doba ljubavi za Ribe, koje će punim plućima uživati u njemu. Od 10 do 15 marta Ribe će u svom sazvežđu imati spoj Sunca, Venere, Mladog Meseca(13.03), Merkura i Neptuna, i to će im doneti niz ljubavnih dešavanja koja sigurno neće biti kratkog veka. Suprotno, ovo za Ribe može biti sudbinski period kada je ljubav u pitanju, i može se desiti da baš sada upoznaju svog životnog partnera.

Zauzete Ribe, imaju dve solucije sa ovakvom konstelacijom planeta…ili da ožive, revitalizuju svoju vezu, i ponovo se zaljube u svog stalnog partnera, ili druga opcija, da udju u tajnu vezu, koja će vrlo brzo postati i vrlo ozbiljna, i kao takva doneti mnoga previranja u njihovim životima.

Zdravlje: Ribe su toliko okrenute ljubavnim dešavanjima da su zanemarile zdravlje, a to ne smeju. Moguća je čak neka vrsta depresije kod zauzetih Riba, zbog razvoja dogadjaja na emotivnom planu. Naime, one ne žele nikoga da povrede, ali u veoma skorom periodu nova ljubav pred Ribe može postaviti ultimatum. Ribe to osećaju, i to ih uvlači u stanje blage depresije.

Svoje stanje nemojte lečiti hranom ni pićem, već pokušajte da budete racionalni, i da za svoje postupke preuzmete odgovornost.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *