Menu Close

Muškarac koji cijeni ne vrijeđa i ne ponižava: 8 znakova da ga možete ostaviti bez kajanja..

Ljubav donosi ljepotu i osjećaj ispunjenja kako za osobu koja voli tako i za onu koja je voljena. Međutim, ljubav može postati izazovna kada dopustite da vas povrijedi.

Ljubav je kao beskrajna utrka u kojoj se neprestano suočavate s preprekama, problemima i krizama. No, bitno je da se te prepreke prevladavaju zajedno, a ne da ih nosite sami na svojim plećima.

Svaka žena koja ima poštovanja prema sebi trebala bi bez kajanja i griže savjesti ostaviti muškarca koji čini sljedeće stvari:

1.Ignorira vaše želje: U zdravoj vezi, uvijek postoji prostor za kompromis. Ako primijetite da vaš partner postaje sebičan i zanemaruje vaše potrebe, a vi se osjećate nemoćno i prilagođavate se njegovim hirovima, vrijeme je da otvorite oči.Takva veza jednostavno nije partnerstvo.

2.Kršenje obećanja: Muškarac koji vas istinski voli uvijek će se truditi da održi svoje obećanje. Onaj koji često krši svoja obećanja ne pokazuje ljubav i poštovanje prema vama, i ne treba očekivati da će se ikada promijeniti.

3.Nepotrebno žrtvovanje: Žena i muškarac trebaju imati svoje vlastite interese i hobije. Iako ljubav zahtijeva određene žrtve, nikada ne bi trebalo dopustiti da vas partner ograničava ili traži da prekinete s aktivnostima koje volite ili s ljudima koji su vam važni.

4. Sramota; Vašem muškarcu je dozvoljeno da radi šta god želi dokle god vas on ne sramoti svojim postupcima. Ako se vi stalno morate izvinjavati svojoj porodici ili prijateljima zbog postupaka svog partnera, to znači da vas on ne voli i ne poštuje onako kako bi trebao.

5. Ignorisanje; Izbjegava li vaš partner razgovore o ozbiljnim temama? To znači da nešto krije i da ga uopšte nije briga za vašu vezu. Muškarac koji voli će uvijek saslušati svoju ženu i neće dozvoliti da vas nešto muči i opterećuje.

6. Strah; Ako postanete nervozni, često panični ili (još gore) osjećate stvarni strah od svog partnera to znači da je vrijeme da izađete iz te veze. U zdravoj vezi, ljudi koji se vole nikad ne doživljavaju ova osjećanja.

7. Uvrede; Muškarac koji vrijeđa ženu nije muškarac. Onaj ko voli nikada neće vrijeđati niti ponižavati ženu koju voli. Vrijeđaju i ponižavaju samo kukavice. Ni jeda žena ne zaslužuje da se neko prema njoj ponaša kao da je otirač za cipele.

8. Ljubomora i sumnja; Malo ljubomore u vezi ne škodi, ali ako je muškarac konstantno ljubomoran to bi moglo značiti da on možda skriva svoju nevjeru.

Znate kako kažu “Napad je najbolja odbrana”. Zato će radije napadati vas i optuživati vas za izdaju kako se njihova izdaja ne bi otkrila.

Izvor:infopult.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *