Menu Close

Važnost sličnih životnih stavova u vezi – 5 pitanja za razmišljanje!…

Pre nego što započnete novu ljubavnu vezu, važno je da prvo budete iskreni prema sebi.

Pre svega, bitno je da budete stabilni i sigurni u svoju želju da stupite u vezu sa drugom osobom. Kako bismo vam olakšali ovu odluku, predlažemo da sebi postavite pet pitanja koja će vam pomoći da bolje razumete vaše želje i očekivanja od veze.

1.Da li sam svestan/a svojih granica? Pre nego što započnete ovu vezu, važno je da jasno definišete svoje granice i šta možete tolerisati, a šta ne. Na taj način ćete biti spremni da se postavite u različitim situacijama i da znate kako da reagujete. Nedostatak jasno definisanih granica može dovesti do preteranog prilagođavanja i tolerisanja ponašanja koje vam ne odgovara.

Kada ponavljamo iste obrasce i zatvaramo oči pred njima, ti obrasci postaju normalni i polako se navikavamo na njih. Zbog toga je važno da unapred odredimo svoje granice.

2.Pitajte se da li vam je zaista potrebna ljubav ili samo želite ispuniti prazninu u svom životu. Postoji velika razlika između započinjanja veze kada ste već zadovoljni sobom i kad pokušavate da pobegnete od samoće.
Prava ljubav i veza mogu se dogoditi samo u prvom slučaju, a rizik od zavisnosti od partnera je tada mnogo manji.

3.Razmislite o svojim osnovnim vrednostima. Važno je da prepoznate svoj sistem vrednosti, ono što smatrate važnim i koje su vam prioritete. Partnera treba birati prema tome da li deli vaše vrednosti i ima slične stavove i poglede na život kao i vi.

4. Koje su moje potrebe? Jako je važno da znate šta želite od veze, koliko vremena trebate provoditi sa srodnom dušom, kako trebate biti voljeni i sl. Moramo znati naše emocionalne, fizičke, psihične i seksualne potrebe kako bismo ih mogli prenijeti partneru i kako bi one bile zadovoljene.

5. Kako održati ravnotežu u životu? Jako je važno da znate održati ravnotežu u životu. Ako ne znate kako to učiniti veza vam lako može upropastiti život. Morate znati izbalansirati vrijeme sa partnerom, prijateljima i porodicom. To je garancija srećnog života.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *