Menu Close

Ženski propusti koji najčešće odbijaju muškarce – Nemojte biti previše dostupne…

Ako želite zadržati muškarca za sebe, trudite se izbjeći uobičajene greške koje često čine mnoge žene:

Ne poštujete sebe: Prvo i najvažnije pravilo jest da žena mora voljeti i poštovati sebe. Kada to čini, drugi će je tretirati na isti način. Muškarac će brzo izgubiti interes za ženu koja nema samopoštovanje. Čak i ako pokušate to prikriti, on će to osjetiti.

Previse ste pristupačni: Prirodno je da muškarci vole izazov. Čak i u dugoročnim vezama, muškarac će biti manje zainteresiran ako sve dobije na tanjiru. Dajte mu razlog da se trudi za vas.

Nemate vlastiti život: Vaš svijet ne bi trebao biti usmjeren isključivo prema muškarcu.

Trebate imati vlastite interese, prijatelje i hobije. Žena koja ima svoj život i strasti mnogo je privlačnija muškarcima! Projicirate svoju nesigurnost na partnera. Ako ne možete razumjeti svoje emocije, ni vaš partner ih neće moći razumjeti, što može dovesti do sukoba.

Imate neraščišćene emocionalne probleme iz prošlosti. Ponekad se dogodi da muškarac učini sve što može, iskreno je prema vama i nježan, ali vi se počnete distancirati od njega. To se može dogoditi jer ste ranije doživjeli emotivne povrede i sada se suočavate s preostalim strahovima u vezi s ljubavlju.

To je razumno, ali vaš partner ne smije ispaštati zbog toga. Za sve krivite njega: Ako muškarac primijeti da ga krivite za apsolutno sve njegove i svoje probleme dovodite se u mogućnost da ga izgubite. Trebali biste naučiti biti odgovorni za svoje postupke, a ne prebacivati krivicu na druge.

Ne poštujete ga: Ne shvatate ozbiljno njegova mišljenja i odluke, smatrate da su njegova osjećanja i uvjerenja smiješna. Ne morate tražiti razlog da ga kritikujete, postanete znatiželjniji za njegova izlaganja i dajte više razumjevanja za njegove riječi.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *