Menu Close

Povjerenje kao osnova: Zašto je gubitak ženskog povjerenja istovremeno gubitak žene – Zauvijek…

Ako ne opravdate povjerenje koje vam žena pruži kada vam pruži priliku, mogli biste je izgubiti zauvijek.

Toliko je vjerovala u tebe, a ti si je iznevjerio. Umjesto da si cijenio koliko si sretan što je imaš, odlučio si slomiti njezino srce. Postupio si prema njoj kao prema svima ostalima, možda misleći da ćeš je time učiniti boljom. I donekle si bio u pravu.

Kada si izgubio njeno povjerenje, izgubio si je zauvijek, i bez tebe će joj sigurno biti bolje. Možda je bila previše dobra za tebe, ali natjerao si je da se osjeća kao da nije dovoljno dobra. Ona zaslužuje više. Zaslužuje nekoga tko će joj pružiti ljubav i pažnju koja joj je potrebna. Zaslužuje muškarca koji će biti tu za nju jednako kao što je ona bila tu za njega.

Ona zaslužuje istinskog muškarca, kakav ti nikada nisi bio. Mislio si da se možeš ponašati kako god želiš i da ona mora poštovati tvoja pravila samo zato što si muškarac, ali si zaboravio da je jedina osoba koju mora slušati – ona sama, i njeno srce.

Kada izgubite povjerenje dobre žene, gubite ga zauvijek. Bilo je jasno da nisi bio muškarac s kojim bi ona gradila budućnost, jer nisi bio sposoban voljeti je onoliko koliko zaslužuje. Svaki put kad si joj nanio bol, morala je vjerovati svom unutarnjem glasu.

Ti si prekršio svako obećanje koje si joj da i ona je to znala, zato je otišla. Duboko u sebi je znala da nikada više neće biti ista žena poslije tebe te da će joj biti teško ponovo nekome otvoriti i povjeriti svoje srce. Tvoja je krivica što se ona plaši ljubavi i ne dopušta nekome drugom da uđe u njen život.

Kada shvatiš da si izgubio dobru ženu biće kasno. Željećeš svim silama da je vratiš, ali povratka neće biti. Jer kad izgubiš povjerenje jedne žene, gubiš i nju – ZAUVIJEK.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *