Menu Close

Dobro se pripremite za retrogradnog Merkura u 2024. godini – ovo su dani potpunog haosa…

Retrogradni Merkur je pojava koju svi strahujemo, jer su to dani kada se ne preporučuje pokretanje bilo čega važnog za nas. To su izuzetno nepovoljni dani za nove poslove, nove ugovore, nove ljubavi…

Dobro upamtite ove datume, jer to su dani kada će retrogradni Merkur najjače utjecati u 2024. godini:

Od 1. do 24. aprila 2024.

Merkur ide retrogradno u svojeglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna. Osobe u znaku Ovna doživjet će nekontroliranu želju da skoče u donošenje odluka i suoče se s izazovnim situacijama s asertivnošću i agresijom. Varnice će letjeti, a možda će doći i do tenzija i sukoba.

Najbolje je za sve horoskopske znakove, posebno za vatrene, da se suzdrže i intenzivno razmisle prije nego što komuniciraju s drugima, jer njihove riječi mogu povrijediti. Također je važno, posebno za Ovnove, Lavove i Strelce, da se u ovom periodu ne raspravljaju kako bi izbjegli buduće katastrofe.

Od 4. do 27. augusta 2024.

Merkur je retrogradan u zemaljskom znaku Device od 4. do 14. augusta, a zatim prelazi u sazvježđe Lava. Ovaj period će početi s jasnoćom postavljanja ciljeva. Do promjene će doći poslije 14. augusta, nakon što Merkur bude retrogradan u samopouzdanom, ali egoističnom vatrenom znaku Lava.

Dok Devica nekome omogućava da se konstruktivno posveti samousavršavanju i povremeno kritikuje svoje voljene, oni rođeni pod utjecajem Lava ne prihvaćaju nikakvu vrstu kritike, jer žude za pohvalama i potvrdom od drugih.

Od 25. novembra do 15. decembra 2024.

Poslednji retrogradni Merkur u godini ponovo će biti u znaku Strelca. Sezona praznika 2024. će pasti usred retrogradnog Merkura, što bi moglo da izazove određene probleme u planiranju odmora ili porodičnih večera.

Svim znacima se savetuje da trostruko provere svoje rezervacije i planove sa prijateljima i porodicom pre nego što krenu na put. Takođe bi bilo od pomoći da ne ulazite u nepotrebne rasprave sa voljenima jer bi to moglo da ostavi gorak ukus žaljenja za sve znake zodijaka.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *