Menu Close

Retrogradni Merkur donosi emotivni “vrtlog” za 4 znaka – sledi “haos” u ljubavi i “sukobi” na poslu…

Merkur se tradicionalno u astrologiji smatra planetom logike, znanja i komunikacije, no postoji i druga strana medalje kada počne da se kreće retrogradno. Tada se situacija drastično menja – nastupa period brige, nedoumica, poraza, gubitaka, kao i kašnjenja u poslovanju. Drugim rečima, stvari se dramatično komplikuju.

Gotovo da nema osobe koja može ostati imuna na ove promene, ali astrolozi predviđaju da će prolećna retrogradnost, koja će trajati do 25. aprila, posebno uticati na četiri znaka Zodijaka.

Ovaj period je počeo tokom koridora pomračenja, pa treba biti oprezan i uzdržati se od odluka koje mogu promeniti sudbinu i budućnost.

Ovan

Ovanovi, upravo ćete vi osetiti sve ove zbunjujuće posledice koje se mogu dešavati vrtoglavom brzinom, pošto retrogradni Merkur počinje upravo u vašem znaku.

Neprijatnosti, nedostaci i opšta konfuzija mogu uzdrmati vaše samopoštovanje i samopouzdanje. Zato pokušajte da se ne zadržavate predugo na tekućim problemima i da za njihov nastanak ne krivite sopstvenu nesposobnost.

Neka za vas čaša bude napola puna, i pokušajte da pronađete nešto pozitivno i u mračnim trenucima.

Budite strpljivi i nikako nemojte odustajati od sebe – zapamtite, ne mora se sve u životu materijalizovati odmah.

Kako se ova retrogradnost događa tokom koridora pomračenja, nemojte smetnuti s uma da ste na pragu velikih promena. One mogu imati dugoročan uticaj na vašu budućnost.

Tokom potpunog pomračenja Sunca, 8. aprila, kod Ovna će se ukrstiti problemi iz vaše prošlosti sa obećanjima vezanim za vašu budućnost.

Budite posebno oprezni.

Blizanci

Poznato je da je rođenima u ovom vazdušnom znaku vladajuća planeta upravo Merkur, pa nije ni čudo što će njegova retrogradnost imati ogroman uticaj na vas.

Tokom ovog perioda možete iskusiti pojačanu osetljivost, posebno po pitanju međuljudskih odnosa.

Zapitaćete se da li ste zaista krenuli pravim putem kako biste ostvarili svoje snove. Takođe, razmislićete da li su te težnje u skladu sa vašim vrednostima i verovanjima.

Zato nije iznenađenje ako se u ovom periodu osetite nesigurno, uplašeno i posramljeno.

Moguće je da ćete se suočiti sa izazovima na poslu i ogromnim pritiskom u sferi profesionalnog života.

U takvim okolnostima, moguće je da nećete uspeti da izdržite a da ne izazovete ozbiljne sukobe, koji mogu da povuku i žestoke posledice.

Moguće je da je ovo zaista trenutak da započnete novo poglavlje u svom životu.

Međutim, donošenje svih bitnih odluka treba odložiti nakon završetka retrogradnog perioda i pomračenja.

Devica

Poput Blizanaca, pripadnicima ovog zemljanog znaka takođe je vladajuća planeta Merkur, pa će intenzivno osećati efekte njegove retrogradnosti.

Ovog puta Merkur će imati mračan i sumoran ton, pošto počinje u vašoj osmoj kući emocionalnih i finansijskih ulaganja.

Moraćete se rešiti repova koje vučete i otplatiti dugove iz prošlosti.

Na polju privatnog života, stvari će takođe biti veoma napete.

Dok Mars udružuje snage sa Saturnom u Ribama, 10. aprila, osetićete dodatni pritisak da preuzmete dugoročne obaveze, ali i da prevaziđete teške trenutke u vašoj vezi.

Vaga

Za Vage bi četvrti mesec mogao da bude jedan od najtežih u 2024. godini.

Još se niste potpuno oporavili ni od pomračenja Meseca u Vagi, koje se desilo 25. marta i iscedilo vašu energiju, a već ćete se naći u novoj etapi lične transformacije.

Retrogradni Merkur je započeo prvog aprila u vašoj sedmoj kući partnerstva. Zato ćete tokom ovog perioda dobro razmisliti kako vaši dugoročni odnosi i veze utiču na promenu vašeg identiteta.

Tokom retrogradnog Merkura sledi faza važnog preispitivanja. Ukoliko shvatite da vaša veza ne funkcioniše kao što ste zamislili, moguće je da ćete žudeti za slobodom.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *