Menu Close

Ženske mudrosti – Ne bojte se samoće, bojte se veze s pogrešnim muškarcem…

Mnogi od nas su bar u jednom trenutku bili u situaciji da razmotre ulazak u vezu s nekim tko nam baš i ne odgovara.

Zaista je dobro kad se u teškim trenucima pojavi partner koji vam život čini zanimljivijim. I često zbog toga ulazimo u vezu sa nekim tko nam “donekle odgovara” i znamo u sebi da to nije prava ljubav. Ali je li zaista tako zastrašujuće biti usamljen?

Ne trebate se plašiti samoće, plašite se veze s pogrešnom osobom: Usamljenost nije tako loša. Ona pruža prostor za analizu nedostataka i postaje platforma za lični rast. Dok život s pogrešnom osobom koči vaš lični razvoj i može uzrokovati ozbiljne probleme sa samopoštovanjem.

Kada ste sami, možete aktivno prepoznati nedostatke i raditi na tome da u svom životu napravite promjene koje se jednostavno ne mogu postići u vezi sa čovjekom sa kojim ubijate dosadu i usamljenost. Život je ponekad vrlo težak – toliko da se čini nemogućim preživjeti sve te poteškoće sam.

U ovim trenucima je važno osjećati se voljenim, okruženim prijateljima i članovima porodice s kojima možete podijeliti sve svoje brige, ali još je ugodnije imati partnera koji će vas uvijek slušati, razumjeti i podržati. Ali zašto vam treba ona osoba kod koje vam više toga smeta nego što vam prija?

Lakše je proći kroz životne poteškoće sam nego s nekim tko u vaš život unosi više tjeskobe. Ovo je vrijeme koje možete potrošiti samo na sebe: na samoizlječenje, rast i samootkrivanje, pa je to neprocjenjivo.

Naravno, bilo bi sjajno podijeliti ga sa voljenom osobom, koja je takođe krenula putem iscjeljenja i ima priliku provesti sve svoje vrijeme s vama. Ali vrlo je važno da ovu osobu odaberete pametno. Zato ne žurite u bilo koju vezu jer ste usamljeni, već naučite voljeti sebe i prava osoba će doći.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *