Menu Close

Retrogradni Merkur do 25. aprila će poremetiti živote Ovna, Strijelca i Jarca, suočavajući ih s brojnim izazovima

Prvi retrogradni Merkur u 2024. započeo je 1. aprila i trajat će cijeli mjesec do 25. aprila. Ovaj astrološki tranzit može donijeti niz izazova i neočekivanih problema.

Astrolozi upozoravaju da retrogradni Merkur ima značajan utjecaj na ljude, te se stoga preporučuje da u ovom periodu izbjegavate donošenje važnih odluka koje bi mogle biti životno značajne. Također, savjetuje se oprez prilikom obavljanja velikih kupovina i transakcija, kao i oprez prilikom planiranja dugih putovanja.

Važno je biti pažljiv u komunikaciji jer su nesporazumi česti tokom ovog perioda. Nikada ne donosite brzoplete odluke, posebno kada je poslovni sektor u pitanju. Prije donošenja odluka, preporučuje se pažljivo odmjeravanje svih mogućnosti.

I dok tradicionalno ova planeta, kada je retrogradna, ne deluje baš povoljno na gotovo nijedan znak Zodijaka, nekima će doneti sreću, a problemi će najviše pogoditi tri znaka.

Ovan

Osobe rođene u znaku Ovna moraju pažljivo pratiti sve dokumente koji se odnose na njihov rad ili život. Na poslu, svađe i nesporazumi mogu dovesti čak do gubitka ugleda i položaja!

Iako je vaša intuicija obično jaka, u narednim nedeljama bit će znatno oslabljena, što može dodatno poremetiti vaše normalno funkcioniranje.

Morat ćete poraditi na razdražljivosti i sebičnosti, posebno u prvoj polovini mjeseca, kada će negativne sile Venere i Merkura biti u jakoj sinergiji. U ljubavi, konfliktne situacije prijete postati početak niza velikih svađa.

Strelac

Strelcu slijedi mnoštvo nepredvidivih situacija i iznenadnih promjena planova. Može doći do otkazanog avionskog leta, kvara automobila, iznenadne bolesti prije planiranog putovanja ili odlaganja važnih događaja…

Ako ste imali planirano putovanje, očekujte neprijatnosti i loše promjene u vezi s tim. Budite oprezni u gradskoj vožnji, moguće su nezgode.

Ovo je period koji zahtijeva puno strpljenja i odlučnosti. Očekuju vas izazovni dani, ali istovremeno zanimljivi i poučni – na kraju ovog perioda bit ćete mudriji i obzirniji.

Važno je da u narednim tjednima ne pokušavate raditi više stvari odjednom, jer to može dovesti do neuspjeha. Ako imate takt i strpljenja, još uvijek možete postići neke manje uspjehe. Nemojte miješati ljubav i posao, i posvetite dovoljno vremena ljudima koje volite.

Jarac

Jarčevi bi trebali razmisliti o kupovini ili prodaji nekretnina u narednom periodu. Mogu se pojaviti problemi s papirologijom, pakovanjem ili selidbom. S druge strane, preporučuje se da što više vremena provodite s obitelji kod kuće.

Mogući su i problemi u interakciji s kolegama i okolinom. Stvari vjerojatno neće ići po planu i mogu se pojaviti neočekivane promjene u vašem poslovanju. Iako ćete biti nervozni i nemirni, ne zaboravite na zvjezdani horoskop – velika je vjerojatnost da će se svi trenutni neuspjesi u budućnosti pretvoriti u trijumfe i odvesti vas naprijed na putu napretka.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *