Menu Close

Šminka koja može pomladiti ili postariti: Greške koje zrele žene trebaju izbjegavati …

Modni trendovi mijenjaju se svake godine velikom brzinom, ali neka osnovna pravila ostaju nepromijenjena.

1.Svaka žena koja dođe u zrelu dob bi trebala posvetiti posebnu pažnju šminkanju i izbjegavati greške koje mnoge zrele dame rade. Uvijek imajte na umu da šminka može učiniti da izgledamo mlađe, ali također može učiniti da izgledamo starije.

2.Pažljivo s korištenjem pudera: Čak i mlade djevojke trebaju biti jako pažljive s korištenjem pudera. Sa godinama naša koža gubi vlažnost i elastičnost, a puder može samo naglasiti bore, čak i one najmanje.

Izaberite nijansu karmina i budite joj vjerni: Pronađite boju ruža koja najbolje odgovara vašem tenu i budite joj vjerni.

Nemojte dozvoliti sebi da podlegnete modnim trendovima i jarkim bojama koje nisu prikladne za zrele dame.

3.Odustanite od konturisanja: Tamno rumenilo ispod jagodica ima za cilj učiniti lice tanjim, ali također može izgledati prljavo i neuredno. Zrele žene bi trebale odustati od konturisanja lica i nježno nanositi rumenilo samo na mjesta gdje se prirodno pojavljuje rumenilo kože.

4.Izbjegavajte stavljanje olovke za oči na donji kapak: Ako nanesete olovku za oči na donji kapak, to će samo vizualno smanjiti oči.

Također, velike su šanse da se olovka razmaže ispod očiju, što će vam učiniti starijima i umornima. Ako ne želite odustati od nanošenja olovke za oči na donji kapak, nanesite je na rub kapka tik uz trepavice.

5.Pratite liniju usana: Sa godinama linija usana postaje tanja, a ponekad može biti potpuno nevidljiva, što može uzrokovati razmazivanje ruža. Ako želite to izbjeći, nanesite tanak sloj podloge na rub usana i uokvirite usne olovkom u istoj nijansi vašeg ruža.

6.Izbjegavajte nanošenje previše korektora: Korektori su jako korisni, ali ih moramo znati koristiti oprezno. Ukoliko stavite previše korektora na područje koje želite sakriti, korektor može ispucati i samo još više naglasiti ono što ste željeli sakriti.

7.Izbjegavajte sjaj za usne: Iako sjaj za usne može izgledati jako lijepo na mladim djevojkama, zrele žene ga trebaju izbjegavati u širokom luku.

8.Obratite pažnju na obrve: Zrele žene trebaju poseban akcenat staviti na obrve. Sa godinama one postaju sve tanje i rjeđe, a neuredne obrve nam mogu dodati i po deset godina. Pravilno oblikujte svoje obrve. One će uokviriti vaše lice i učiniti vas mlađima.

9.Najvažnije je biti umjeren: Šminka treba da naglasi vašu ljepotu, a ne da njome nacrtate svoje lice. Najvažnije je biti umjeren u svemu i koristiti šminku samo kako bi se ispravile nepravilnosti i sakrili nedostaci. Fokusirajte se na dio lica koji smatrate najatraktivnijim i njega naglasite.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *