Menu Close

Otkrijte kako vaš horoskopski znak utiče na vaše finansije i naučite pametno trošiti u 2024.

I finansijski i astrološki stručnjaci se slažu da je važno planirati troškove unaprijed, a početak proleća se ističe kao posebno značajan trenutak sa astrološke tačke gledišta.

Ako verujemo u astrologiju, postoji nekoliko metodologija uštede koje su efikasne za svaki horoskopski znak.

Evo najboljih savjeta za uštedu, prilagođenih svakom znaku Zodijaka.

Ovan – Pravilo 30 dana

Strpljenje generalno nije vaša jača strana, ali predumišljanje i uzdržanost mogu vam pomoći da uštedite novac i napravite razliku između stvarne potrebe i privremene želje.

Ako razmišljate o kupovini nečega što vam nije neophodno za svakodnevno funkcionisanje, zapišite to i odložite listu na 30 dana.

Ako za to vreme zaboravite na sve ili ustanovite da vam ne treba, uštedećete novac i zadržati kontrolu nad svojim finansijama.

Bik – Jedan dan u nedelji – nula potrošnje

Često znate kako čisto da trošite da biste zadovoljili svoje hirove, i zato vam je preporučljiv izazov da odvojite jedan dan u nedelji za nultu potrošnju.

Svakako će vam trebati plan unapred, posebno za pripremu hrane, ali potrudite se da ne potrošite ni centa ceo dan. Pokušajte da se saberete i vidite koliko zadovoljstva možete dobiti od onoga što već imate.

Blizanci – Poseban štedni račun

U zavisnosti od vaše ličnosti, ne bi bilo loše da razmislite o tome da svoj štedni račun potpuno odvojite od tekućeg računa.

Na taj način ćete sebi jasno postaviti granice i stvoriti priliku da manje trošite, a možda i nešto uštedite.

Rak – Naručite namirnice online

Rak često zna da utopi svoje emocije kroz hranu i tako troši novac na sve i svašta, iako za tim možda i nema toliko potrebe. Mnogi Rakovi vole da udovolje sebi i drugima pripremajući obroke, a naručivanje namirnica putem interneta vam omogućava da to i dalje radite, ali uz bolju kontrolu budžeta.

Pored uštede vremena i energije, naručivanje unapred na internetu umesto u prodavnici štedi vas iskušenja da dodate više u korpu nego što vam je potrebno.

Lav – Mesečni džeparac

Možda izgleda neobično, ali ako jednom mesečno odvojite određeni iznos za neku malu želju, to vam može pomoći da preuzmete kontrolu.

Obuzdajte impulsivnu kupovinu i uštedite za ono što će vam zaista trebati.

Devica – Napravite svoj princip

Device su spremnije od bilo kog drugog znaka da ovladaju veštinom i ne plaćaju nekom drugom da to uradi umesto njih.

Od tutorijala o poboljšanju doma do saveta za šivenje, lako možete da uradite bilo šta i uštedite novac u isto vreme.

Vaga – Pomoć od prijatelja

Možete se osloniti na svoj instinkt za deljenje i trgovinu s drugima te kreirati plan odgovornosti za štednju. Pronađite nekoga kome verujete ili stručnjaka i zajedno napravite plan potrošnje.

Vage uglavnom izbegavaju sukobe, pa neće biti problema čak ni ako ta osoba upozori da prelazite granicu.

Škorpija – Pravilo 50/15/5

Za Škorpije, mnogi finansijski stručnjaci preporučuju jednostavnu strategiju raspodele i planiranja prihoda – potrošite 50 odsto novca na potrepštine, pokušajte da uštedite 15 odsto i ostavite pet odsto za hitne, neplanirane troškove.

Preostalih 30 posto možete potrošiti na šta god želite.

Strelac – Racionalno planirajte svoje troškove

Da li volite da putujete i za to vreme nađete nekoga da brine o vašem ljubimcu za novac? Razmislite o pristupačnijim opcijama ako ste često na putu, što je u vašoj prirodi.

Oslonite se na pomoć prijatelja ili komšija ili drugačije organizujte svoje planove.

Jarac – Razmislite o kupovini na drugačiji način

Jarčevi vole lepe stvari i veruju da se dobre stvari kupuju jednom i za sve. Ali, možete potrošiti manje i uštedeti novac ako tražite lepe, zanimljive komade, na primer, na buvljaku ili u starinarnici.

Vodolija – racionalna potrošnja

Ne bi bilo loše da Vodolije obrate više pažnje na savete stručnjaka koji ističu male trikove koji mogu mnogo uštedeti. Na primer, isključite male kućne aparate koje ne koristite stalno kad vam nisu potrebni.

Dakle, uz nekoliko malih promena možete postići velike rezultate.

Ribe – Učite iz tuđih primera

Dobar savet za vas je da se ugledate na one na društvenim mrežama koji su već pokazali kako uštedeti novac bez mnogo truda. Uvek kao sunđer upijate tuđe primere i tako brzo usvajate osnovne trikove koji će vam pomoći da manje trošite.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *