Menu Close

Uloga oca – Više od materijalne podrške, neophodna je ljubav i prisutnost….

Pravi otac je uvijek prisutan. Ne napušta porodicu u najtežim vremenima i zna kako je zaštititi.

Djeci je potreban otac koji prije svega pruža ljubav i mudre savjete. Pravi otac je spreman uložiti svoje vrijeme i napore u porodicu čak i kada je umoran ili izvan svoje zone komfora. Posvećen otac je spreman na kompromise radi dobrobiti porodice.

Onaj koji žrtvuje vlastite potrebe, želje, pa čak i sreću radi svoje porodice. Onaj koji podučava svoju djecu ljubavi i brigama. Zaista dobar otac pokazuje pravi odnos prema svojoj partnerici, tretirajući je s poštovanjem, dostojanstvom i ljubaznošću, pružajući djeci primjer kako se treba odnositi prema ženama.

Otac koji uistinu voli svoju djecu podučava koliko su važni lični kvaliteti: dobrota, poštenje, odanost … Takvoga nećete uhvatiti u laži i manipulisanju.. Neko ko uči djecu kako da grade pravi odnos, pokazujući sve svojim primjerom.

Zaista predan otac je onaj kojemu je porodica najveća vrijednost u životu. Neko ko zna da nema problema, rasprava ili iskušenja koji su važniji od porodice. Onaj ko zna da na svijetu ne postoji ljubav veća i jača od čovjekove ljubavi prema porodici.

Zaista lojalan otac je taj koji svojoj porodici služi kao uzor i izvor inspiracije. On podstiče svoju djecu da rade na sebi i razvijaju se, učeći ih da budu najbolja verzija sebe. Pravi otac shvata da novac nije jedino što je važno za porodicu, već da je njegova primarna uloga pružanje ljubavi i mudrih savjeta.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *