Zanimljivosti

Zašto se muškarci plaše kada otkriju da 53% žena fantazira o ovome? …

Jeste li se ikada zapitali što uzrokuje razvode u brakovima? Naučnici su nedavno istraživali ovu temu i izgleda da su pronašli odgovor. Najnovija naučna istraživanja otkrila su pomalo zastrašujuću činjenicu – više od polovine žena želi razvod. Da, dobro ste pročitali, žene su te koje izražavaju želju za rastavom.

I dalje nije potpuno jasno zašto se javlja ova želja kod žena, ali pojedini naučnici sugeriraju da u većini slučajeva žene u braku ne dobivaju ono što traže i što im je potrebno. Druga istraživanja pokazuju da je čak 69% žena nezadovoljno svojim bračnim odnosom. Naravno, mnoge od ovih žena ostaju u braku i trude se riješiti probleme koji ne funkcioniraju, ali ipak, 53% njih fantazira o razdvajanju od svojih partnera.

Ovo ukazuje na ozbiljan problem – nezadovoljstvo žena. Kao muškarci, trebali bismo pokušati ispraviti situaciju ako nam je stalo do naših brakova i obitelji. Ako primijetite da vaša supruga možda razmišlja na ovaj način, važno je otvoreno razgovarati s njom o tome. Pružite joj podršku i pokažite da ste spremni raditi na poboljšanju zajedničkog života.

Izvor: Muški magazin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button