Menu Close

Žene empati traže trajnu vezu, ne prolaznu avanturu – Evo zašto mogu biti izazov za muškarce..

Ponekad je izazov za žene empatičnosti pronaći pravog partnera. Žele ljubav i da budu voljene, teže dubokim i strastvenim vezama.

Ona teži divnim i magičnim iskustvima jer je to inspirira. Takve žene mogu predstavljati veliki izazov za muškarce, ponekad im je teško nositi se s njihovom dubinom.

1. Postavljaju mnogo pitanja: Većini muškaraca odgovara jednostavan život i življenje u sadašnjem trenutku, dok žene empati razmišljaju unaprijed i vole dijeliti svoje misli sa svojim partnerom. Ako muškarac ne podnosi složene razgovore i postavljanje pitanja, to može ugroziti vezu.

2. Pretjerana iskrenost: Iskrenost je važna u svakoj vezi, no ako se pretjera, može nanijeti štetu. Empati su poznati po svojoj iskrenosti, ali ako je prenaglašena, može narušiti odnos.

3.Znaju što žele: One jasno znaju što žele i radije će ostati same nego gubiti vrijeme s muškarcem koji ne može zadovoljiti sve njihove potrebe.

4. Emotivni partner: Žene empati žele trajnu vezu, ne samo prolaznu avanturu. Žele duboku i značajnu vezu koju prosječan muškarac možda ne može pružiti. Stoga im je potreban emotivno osjetljiv partner, poput njih samih.

5. Važnost intimnosti: Emotivne žene cijene intimnost zbog svoje emotivne prirode. Znaju da će pravi muškarac biti osjetljiv na njihove potrebe kad se pojavi u njihovom životu.

6. Osjete dobro i loše kod muškarca: Žena empat možda neće pokušavati popraviti partnerove mane, već će iz njih pokušati izvući pouku.Ona neće biti uz muškarca koji pati od niskog samopouzdanja i nedostatka samopoštovanja.

7. Dosljednost: Empatične žene su dosljedne i prate svoju rutinu, što neki muškarci teško mogu pratiti. Također ne toleriraju ljude koji ne ispunjavaju svoja obećanja.

8. Emocionalna povezanost: One mogu osjetiti i razumjeti vaše emocije duboko, što je za mnoge muškarce izazov.

9. Intenzivna ljubav: Možda će se muškarcima činiti da ova žena previše forsira svoju ljubav, ali zapravo ona jednostavno daje svu ljubav koju ima.

10. Neovisnost: Žena empat ne očekuje da će je muškarac spasiti; već je sama sredila svoj život. Kad postigne sve što želi, tražit će ljubav, a kad je pronađe, neće je pustiti.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *