Menu Close

Zašto je POVERENJE U BRAKU VAŽNIJE od ljubavi? Otkrivanje ključnih razloga za snažan i dugotrajan brak…

Mnogi bi tvrdili da je ljubav ključna i da bez nje nije moguća čvrsta veza. Ali, da li je to doista istina?

Iako je u principu tačno da je ljubav ključna, postoji nešto što je čak i važnije od nje. Ljubav je temelj svega, ali da bi se ona uopšte mogla razvijati, neophodno je uspostaviti poverenje među partnerima. Bez poverenja, veza je osuđena na propast.

Možda iskreno volite svog supruga, a on vas, ali bez poverenja, ta veza je kao vremenska bomba koja će kad-tad eksplodirati. Iako je lepo voleti nekoga, apsolutno poverenje je osećanje božansko. Osobi kojoj verujete možete uvek pružiti svoju ljubav, dok voleti nekoga bez poverenja može dovesti do katastrofe. Biti u braku s nekim kome ne možete verovati je jedno od najtežih iskustava. Osim ljubavi, u našem tekstu donosimo još 4 razloga zašto je poverenje u braku važnije čak i od same ljubavi.

Poverenje vodi do prihvatanja

Ako vi i vaš suprug verujete jedno drugom, ne postoji potreba da opravdavate svaki vaš postupak, reč ili misao. Jednostavno nije neophodno da bilo šta dodatno govorite ili radite kako biste potkrepili dokazima svoja dela, jer partner to ne očekuje od vas. Vi ne osećate krivicu za bilo šta što dolazi s vaše strane, što bi značilo da poverenje vodi do prihvatanja. Vas dvoje jedno drugo prihvatate upravo takve nesavršene kakvi jeste.

Poverenje i ljubav su nerazdvojni

Ako biste znali da će vas voljena osoba definitivno prevariti, da li biste je i dalje voleli? Verovatno ne. Nijedna osoba ne želi suočiti se sa slomljenim srcem. Poverenje je osnovna gradivna jedinica svake veze. Ljubav proističe iz poverenja, a kada dođe do izdaje, možda ćete i dalje osećati privlačnost, ali ljubav će biti izgubljena.

Poverenje kao lek za rane iz prošlosti

Većina nas nosi svoje lične breme iz prošlih iskustava, često se boreći s ranama koje su teško izlečive. Međutim, darovati svojem suprugu apsolutno poverenje može napraviti razliku i pomoći “zakrpi” rane iz prošlosti. Ljubav pruža krila, dok je poverenje poput prsluka za spašavanje, sigurnosne mreže na koju se možete osloniti.

Poverenjem u supruga postajete bolja osoba

Kada ste u braku s osobom kojoj potpuno verujete, nestaju osećaji nesigurnosti i konstantnog samopreispitivanja. Nema brige o odnosu kada ste fizički odvojeni, što vam omogućava mirniji život. Cenite vreme koje provodite sami, ne brinući da će vas partner prevariti dok ste razdvojeni. Negativne misli ne preplavljuju vas, jer prisutno poverenje u vašem braku omogućava vam da budete iznad toga.

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *