Menu Close

Muževi, obratite pažnju: Ključni razlozi za neuspeh brakova i kako ih prevazići….

Ljubazni supruzi, ovo je blagi podsetnik da obratite pažnju na dobrostanje vaše žene. Emocionalno, duhovno i fizički.

Možda je i ona iscrpljena, ali možda o tome ne razgovara s vama. Vrlo je verovatno da niti sama to ne prepoznaje. Žene često prihvataju stres svojih porodičnih članova, često nesvesne da se same mogu brzo iscrpeti. Vaša supruga može biti toliko vešta da vi čak očekujete od nje da će sve obaviti s lakoćom.

Međutim, ona se možda ne može nositi s takvim tempom. Potrebna joj je vaša podrška. Nemojte dopustiti da nosi teret sveta na svojim leđima. Ne dozvolite joj da se iscrpi pokušavajući udovoljiti svima. To će je učiniti nesrećnom, a kada stres počne pokazivati, svi će osetiti njenu bol.

Kada su ljudi suočeni s velikim pritiskom, često postaju manje ljubazni prema drugima. Kada osete da ne mogu uhvatiti dah, često će ispoljiti svoje frustracije na onima koji su im najbliži. Bitno je uzeti u obzir potrebe drugih. Ako ne obraćate pažnju na potrebe svoje žene, nemojte biti iznenađeni kada primetite nedostatak izraza ljubavi.

Postoji jedna stara poslovica koja kaže: “Povređeni pas grize.” Ako primetite da vaša žena postaje negativna i da brzo eksplodira, možda se bori s izazovima održavanja ravnoteže. U mojoj kuhinji imam predivnu sliku s petlom i njegovom lepom kokoškom.

Petao stoji uz svoju partnerku s ozbiljnim izrazom u očima. Njegova prisutnost čuva ženku, pružajući joj osećaj sigurnosti. Slika na zidu nosi snažnu poruku: “Zaštiti ono što voliš.” Jednostavno i jasno. Čuvajte darove koje vam je Bog dao.

Brinite se da vaša žena ima dovoljno vremena za odmor. Pruzmite joj priliku za predah, omogućujući joj da provede vreme s Gospodom. Možda su njeni dani kaotični i zahtevni, do te mere da ne može jasno sagledati svoje misli.

Osigurajte da ima priliku da se odmori i brinite se o njoj. Ako primetite da se suočava s izazovima, pokušajte joj olakšati situaciju. Ako vam se obrati s vikom, pokušajte sagledati situaciju iz šire perspektive. Možda je iscrpljena i oseća se izolovano. Rad u timu čini sve lakšim.

Da li ste timski igrač? Može li se osloniti na vas kada joj je potrebna pomoć? Ako može – svaka čast. Ako ne može, nemojte se žaliti zbog nesavršenosti vašeg braka. Razgovarajte s njom o njenom rasporedu i vidite ima li šta što se može prilagoditi. Žene su često vešte u popunjavanju svih praznina obavezama koje preuzimaju.

One su super-junakinje u obavljanju više stvari odjednom, ali eventualno se premore i izgore. Skinite njen slatki, maleni plašt, zamotajte ga i zaključajte ga u ladicu. Recite joj neka uspori jer brinete za nju i želite da uživa malo mira. Ne mora ”spasiti dan”. Može se odmoriti.

Iako niste njen Spasitelj i premda ne biste trebali nositi taj teret, vi ste tu da je zaštitite. Ona ima jednog viteza u blještavom oklopu u ovome svetu. Ne postoji niko drugi ko može ostaviti veći utisak na njezin život.

Nemojte propustiti ovu odličnu priliku. Kada volite svoju ženu i ako se brinete za nju, ona će to duboko cijeniti. Stavljajući nju na prvo mesto graditi ćete intimnost i poverenje s njom. U njoj ćete zapaliti iskru radosti i zahvalnosti. Duboko u sebi ,svi mi želimo nekoga ko će nas voleti i štititi. Želimo znati da smo važni. I želimo videti da se naš trud ceni. Ovo nam daje nadahnuće da idemo dalje. Nadahnite je!

Pogledajte u oči svoje žene. Neka u njima bude iskra. Proveravajte s vremena na vreme kako je. Molite za nju. Hodajte pored nje. Budite njen prijatelj, zato što je možda baš to ono što njoj treba. Ako joj lice izgleda namrgođeno to je možda zato što joj malo nedostaje da ”pregori” od svog tog posla. Svako od nas se treba ponekad tu i tamo zabaviti. To vredi i za vašu ženu. Ona nije stvorena kako bi vam bila sluškinja. U stvari i ona je jednom bila devojčica. Iako je sada odrasla, u njenom srcu još uvek postoje iste nade i snovi. Sigurna sam kako se puno toga odrekla radi svoje porodice. Ovo je dragoceno i preslikava Božju požrtvovnu ljubav. Ali ona uprkos tome treba ”usporiti” i čuti Božji glas. Ona je bila stvorena na Njegovu slavu, ne na vašu.

Žao mi je ako ovo zvuči grubo, ali vrlo je važno da znate prepoznati potrebe vaših žena tako da se one mogu bolje pobrinuti za vaše. Neverovatno je kako ovo funkcioniše. Briljantno je.

Molite i čuvajte. Gledajte i slušajte. U tom redosledu.

Izvor: novizivot.net

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *